Bepaal de waarde van uw auto

Ontdek onze tool om de waarde van (bijna) iedere wagen te schatten. Deze tool werd volledig, en onafhankelijk, door ons ontwikkeld met gegevens van de Belgische markt. Hiervoor verzamelen we data op de Belgische 2e-hands markt. 

Gebruiksaanwijzing

Gebruik via PC

Helaas is deze eerste versie enkel compatibel met webbrowsers op de PC. Smartphone en Tablet zijn nog niet compatibel

Gegevens van uw voertuig

Selectuur uw voertuig en geeft enkele parameters in, druk vervolgens op "bereken".

Resultaat

Een schatting van de verkoopprijs van uw voertuig wordt weergegeven. Dit getal is het bedrag waarvoor vergelijkbare wagens aangeboden worden. Het is dus niet de effectieve verkoopprijs.

Hoe realistisch is dit?

Het blijft een schatting die voornamelijk afhankelijk is van onze verzamelde data. Aangezien deze data afkomstig is van 2e hands verkoopplatformen is de data afhankelijk van de waarde die verkopers zelf (subjectief) toekennen aan hun voertuig. Om een betere inschatting te maken van hoe realistisch het resultaat isn worden na de berekening 2 extra parameters zichtbaar gemaakt. "Aantal voertuigen in dataset" zijn het aantal voertuigen van dit type in onze dataset. Wanneer dit getal klein is, is de kans op een realistisch resultaat ook kleiner. "Gemiddelde afwijking per voertuig" is de gemiddelde waarde waarmee ieder voertuig in onze dataset afwijkt van de waarde die voor dit voertuig werd berekend.

Frequently asked questions

We verzamelen de data zelf door het “scrapen” van listings op de website van Autoscout24. We beperken ons hierbij tot de Belgische markt. 

De markt voor 2ehands voertuigen is snel evoluerend. Als input voor ons algoritme beperken we ons tot de laatste 6 maanden. 

Het kan soms gebeuren dat het resultaat een negatieve waarde is. Vaak is dit doordat de input gegevens niet realistisch zijn of doordat de wagen een hoge kilometerstand of leeftijd heeft. De huidige tool is de eerste versie en we weten dat er nog veel ruimte voor verbetering is, hiervoor is verdere ontwikkeling nodig. 

We zijn zelf fanatieke autoliefhebbers die regelmatig de 2ehands website afschuimen op zoek naar een goede deal. Daarnaast vinden we het ook leuk om te “spelen met getallen”. Zo ontstond het idee om een tool te maken die, onafhankelijk van grote opkopers, de waarde van ieder voertuig kan inschatten. 

We benaderen de waarde van een voertuig als een wiskundige formule. Om de parameters in deze regressie-formule te bepalen voerden we voor ieder type voertuig een optimalisatie-studie uit. Zo bekomen we voor ieder voertuig parameters die bepalen wat de invloed van kilometerstand, leeftijd, vermogen, brandstof en versnellingsbak op de waarde zijn. Daarnaast maakten we voor ieder type voertuig ook nog de opsplitsing in meerdere groepen, gedefinieerd door de kilometerstand. 

Onze tool is volledig onafhankelijk, we proberen je dus niet te overhalen om je wagen te verkopen aan een lage prijs. 

Daarnaast is de manier hoe wij de waarde bepalen verschillend. De meeste bestaande tools zoeken naar eerder verkochte voertuigen die ongeveer matchen met uw voertuig en bepalen aan de hand hiervan de waarde. Ons algoritme werkt anders en gaat uit van een basiswaarde die ieder voertuig heeft. Deze basiswaarde wordt vermeerderd of verminderd met bepaalde coefficienten voor ieder kenmerk. Zo kunnen we bijvoorbeel redelijk nauwkeurig inschatten wat de invloed van iedere gereden kilometer is op de waarde van uw voertuig. Onze data is ook volledig up-to-date en verzameld op de Belgische markt, wat bij de meeste andere tools niet het geval is. 

Interesse in onze service?

Wilt U deze tool integreren in uw platform? Of hebt u interesse in een gelijkaarde data-verwerkingsservice? Contacteer ons via mail of via het contactformulier. 

Steun de ontwikkeling

Vind je deze tool nuttig en wil je de ontwikkeling steunen? Via een kleine bijdrage kan U helpen om alles nog nauwkeuriger te maken en de data up to date te houden

Contacteer ons!

Heb je vragen, opmerkingen, wil je toegang tot onze data of wil je gewoon laten weten wat je van deze tool vindt? Laat ons dan zeker iets weten via het contactformulier.

Bedrijfsinformatie

Automation Services Kessel bvba

Bremstraat 14, 2590 Berlaar
info@a-s-k.be
BE65 0689 3249 7096
BTW BE 0716881369

©2020 – ASK – Alle rechten voorbehouden – Privacy policyAlgemene voorwaarden – Contact

×
×

Winkelwagen