Ontwerp Elektrische Installatie (B2B)

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerp van elektrische installaties voor woningen. Ideaal voor elektriciens die het ontwerp van de installatie of digitaliseren van schema’s liever uitbesteden, of voor architecten waarbij een grondige voorbereiding van de elektrische installatie gewenst is. Ook als particulier kan u bij ons terecht voor het ontwerp van uw huisinstallatie.
 

Nieuwbouw of Renovatie

Wij ontwerpen de installatie voor zowel nieuwbouw of renovatie. Voor nieuwbouw houden wij steeds rekening met het budget en wensen van de eindklant om een installatie te ontwerpen die voldoet aan de moderne eisen van comfort en veiligheid. Voor bestaande woningen kunnen we aan de hand van de bestaande installatie een voorstel maken om de installatie op te waarderen naar de huidige normen en standaarden

Automatisatie

Slimme technologie is een integraal deel van de woning van de toekomst. Voor het ontwerp van de installatie zijn er verschillende niveaus van automatisatie mogelijk, gaande van het automatisch regelen van klimaat of verlichting tot volledige visualisatie van de installatie en bediening op afstand. 

Afhankelijk van uw voorkeur werken wij een oplossing uit met KNX, Niko Home Control of Loxone. Ook voor de programmatie van domotica systemen kan u bij ons terecht.

Digitaliseren van Schema's

Is het ontwerp reeds gemaakt en er zijn handgetekende schetsen beschikbaar?

Wij vormen deze schetsen om tot professionele schema’s die perfect samengaan met de hoogstaande kwaliteit waar u naar streeft.

De schema’s zijn bruikbaar voor de elektrische keuring en geven de eindklant een duidelijk overzicht van de installatie.

De kostprijs voor het digitaliseren van schetsen? Vanaf €7/stroomkring (excl. BTW) indien alle nodige informatie wordt aangeleverd en geen plaatsbezoek nodig is.

Werkwijze

Ontwerp nieuwe installatie

Digitaliseren van Schema's

1. Voorbereiding / Schetsen

De eerste stap bij het ontwerp van een nieuwe installatie is de voorbereiding. Aan de hand van bestaande grondplannen, eventueel met ingetekende posities van elektrische componenten kunnen wij het plaatsbezoek optimaal voorbereiden.

2. Plaatsbezoek

Indien dit gewenst is, komen wij ter plaatse op de werf om samen met de eindklant de elektrische installatie te overlopen. Hierbij worden de posities van stopcontacten / knoppen / lichtpunten en wensen op gebied van automatisatie grondig overlopen.

3. Ontwerp

Wanneer de details van de elektrische installatie zijn vastgelegd gaan wij aan de slag om een ontwerp uit te werken. De documenten die wij afleveren zijn het eendraadschema en situatieschema. De eindklant heeft steeds de mogelijkheid om nog aanpassingen door te voeren alvorens het ontwerp goed te keuren. Met de afgeleverde documenten kan de electricien aan de slag gaan om het verdeelbord te bekabelen en de nodige kabels en componenten te installeren in de woning.

4. As-Built en opvolging

Ook na goedkeuring van het ontwerp kunnen er nog aanpassingen gemaakt worden om te garanderen dat de elektrische schema’s volledig overeenkomstig zijn met de werkelijkheid. Indien gewenst voeren wij zelf ter plaatse een controle uit.

1. U bezorgt ons alle informatie

Wanneer u ons alle informatie over de elektrische installatie bezorgt kunnen wij meteen aan de slag gaan. Hierbij hebben wij minstens het volgende nodig:

 • Adres en aansluiting net (230V 40A, 3x400V 63A, …)
 • Situatieschets met alle electrische punten
 • Overzicht van de componenten in het verdeelbord:
  • Automaten en specificaties: Aantal polen / Nominale Stroom / Kortsluitstroom / Uitschakelcurve / Volgnummer
  • Differentielen: Aantal Polen, Nominale stroom, kortsluitstroom, Type
  • Verdeling automaten per differentieel.
  • Foto’s (indien beschikbaar)
 • Informatie bekabeling: Type, sectie…

2. Digitalisatie

Aan de hand van de aangeleverde informatie stellen wij een digitale versie van het elektrisch dossier op, bestaande uit eendraadschema en situatieschema. Wij bezorgen het u per mail

3. Opvolging

Ook na aflevering van de digitale schema’s kan u steeds bij ons terecht voor verdere aanpassingen aan de digitale documenten.

Referenties

Bedrijfsinformatie

Automation Services Kessel bvba

Bremstraat 14, 2590 Berlaar
info@a-s-k.be
BE65 0689 3249 7096
BTW BE 0716881369

©2018 – ASK – Alle rechten voorbehouden – Privacy policyAlgemene voorwaarden – Contact

×
×

Winkelwagen