Optimalisatie van PLC + HMI door ASK

Op vraag van de klant werd een optimalisatie uitgevoerd van een bestaande machine. Zowel het PLC programma als de HMI werden door ASK onder handen genomen om de bruikbaarheid van de machine te verbeteren. Ook werden back-ups genomen van het originele programma, het nieuwe programma en alle recepten.

19/02/2019

PLC programma

In samenwerking met de klant werd het PLC programma verduidelijkt en geoptimaliseerd. Deze optimalisatie werd vooraf gegaan door een grondige studie van de werking en opbouw van de volledige machine. Hierna werd het programma voorzien van de nodige vertalingen en commentaren. Ten slotte werd uitvoerig getest met de machine om het proces te optimaliseren en de reeds aanwezige fouten in het programma te herstellen.

HMI paneel

De bruikbaarheid van het bedieningspaneel werd verbeterd. Hiervoor werd een grafische overhaul van de meeste schermen en knoppen uitgevoerd. Het alarm-management werd ook aangepast om eenvoudiger om te kunnen gaan met fouten en deze sneller op te lossen.

unnamed1

Back-up

Zowel voor aanvang als na uitvoering van de werken werden back-ups genomen van het volledige PLC programma, het HMI programma en de recepten. Op deze manier is een snelle herstelling gegarandeerd wanneer er toch iets misloopt met de hardware, of wanneer de software verloren zou gaan. Zo wordt het risico van een lange down-time vermeden!

Bedrijfsinformatie

Automation Services Kessel bvba

Bremstraat 14, 2590 Berlaar
info@a-s-k.be
BE65 0689 3249 7096
BTW BE 0716881369

©2018 – ASK – Alle rechten voorbehouden – Privacy policyAlgemene voorwaarden – Contact

×
×

Winkelwagen