Interventie cable-rider

Op vrijdag werd ASK gecontacteerd voor een interventie bij onze klant , desbetreffende machine moest diezelfde maandag worden afgeleverd. De communicatie met HMI was nog niet mogelijk, er was een elektronisch probleem aanwezig alsook was het programma nog niet volledig getest. Hierdoor was het een soort van race tegen de klok. Zaterdagmiddag hebben wij alles afgeleverd.

IMG_20190720_113525

allen bradley PLC

De machine had niet veel functionaliteit waardoor het PLC programma niet complex was. Na een korte briefing van de werking van de machine en het programma zijn we er direct ingevlogen. Dit ging dan ook zeer vlot en het programma werd met succes gedownload in de PLC en alle sensoren werden uitvoerig getest alsook alle schakelingen. 

HMI panel

Eerst was het even zoeken op welke manier we het project op het HMI panel konden tevoorschijn toveren. Uiteindelijk hebben we voor de makkelijkste manier gekozen en dit via een USB stick in het panel geladen. Hierbij hebben wij dan de kleine bugs uit de programmatie van het scherm gehaald en alles goed getest.

IMG_20190720_113540

Elektronisch probleem

Tijdens voorgaande testen werd er een defecte printplaat reeds vervangen. Een nieuwe printplaat was niet ter beschikking en doordat de exacte oorzaak van het defect niet bekend was moest er zeer doordacht te werk gegaan worden om te voorkomen dat er zich opnieuw problemen voordeden. De oplossing bestond eruit de interne schema’s van de printplaat en PLC ingang te bestuderen en waar nodig weerstanden te plaatsen om de stroom te beperken.

TIP

Telkens er een firmware upgrade moet gebeuren van de PLC of er moet een OS upgrade gebeuren van een panel mag de connectie tussen PC en PLC/panel onder geen geval onderbroken worden. Dit resulteert meestal in het terugsturen van de PLC/panel naar de fabrikant om opnieuw de nodige sofware er in te flashen. 

Indien dit bij Siemens panels voorvalt is er een workaround om deze terug aan de praat te krijgen. Via prosave kan de panel via het MAC adres terug naar fabrieksinstellingen worden gereset. 

Voor meer info kan u ons altijd vrijblijvend contacteren. Wij helpen u graag!

DSC_0452

Bedrijfsinformatie

Automation Services Kessel bvba

Bremstraat 14, 2590 Berlaar
info@a-s-k.be
BE65 0689 3249 7096
BTW BE 0716881369

©2018 – ASK – Alle rechten voorbehouden – Privacy policyAlgemene voorwaarden – Contact

×
×

Winkelwagen